KUNTOSALIMME AUKIOLOAJAT MA-TO KLO 9-17 & PE KLO 9-15

Koira-avusteinen fysioterapia

Kuinka koira voi auttaa fysioterapiassa?

Terapiassa koiralla on aina jokin perusteltu rooli tai tehtävä. Koiran avulla voidaan tukea ja edistää psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista hyvinvointia, kuntoutumista ja oppimista. Koiralla on kuntoutujaan usein harjoittelun motivaatiota lisäävä vaikutus. Kuntoutuskoiralle viestitään sanallisin käskyin ja käsimerkein. Kommunikointitapa määräytyy kuntoutujan toimintakyvyn ja terapian tavoitteiden mukaan. Turun Variaatiossa saat asiantuntevaa koira-avusteista fysioterapiaa – kysy lisää!

Tavoitteet koira-avusteisessa fysioterapiassa

Koira-avusteisen fysioterapian työskentelyn tavoitteena on asiakkaiden toimintakyvyn edistäminen sekä ylläpitäminen. Toiminnassa pyritään asiakkaan yksilöllisyyden, osallisuuden sekä vahvuuksien tukemiseen ja luottamuksen lisääntymiseen. 

Terapian tavoitteet ovat kuntoutussuunnitelman mukaiset, jossa suurin osa harjoitteista tehdään vuorovaikutuksessa koiran kanssa. Terapeutin tulee arvioida, hyötyisikö kuntoutuja erityisesti koira-avusteisesta fysioterapiasta.

Kuntoutuskoiran esittely

Kuntoutuskoiramme on karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Viivi (syntynyt 11.05.2013) ja Viivin työparina työskentelee fysioterapeutti Leena Aaltonen. Viivi on läpäissyt Koirat kasvatus ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen 3.3.2018. Viivi on pienessä määrin työskennellyt jo aiemmin terapiassa lasten kanssa, mutta nyt Viivi alkaa virallisemmin harjoittelemaan terapiakoiran tehtäviä.

Lisätietoa löydät Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n sivuilta »